jueves, 18 de noviembre de 2010

FELIP II EL REI BURÒCRATA




Us  convido a deixar un  comentari de la imatge fent servir el vostre ampli bagatge de coneixements històrics.

12 comentarios:

  1. Hola he trobat aquest video tot i que...http://www.tv3.cat/videos/3082131

    ResponderEliminar
  2. En esta imagen se ve claramente que el dialogo se trata del rei Felipe II "el Prudente" i sus servidores; hijo y heredero de Carlos I de España y Isabel de Portugal y Aragón.
    Fue rey desde el 15 de enero de 1556 hasta su muerte el 13 de septiembre del 1598,conquisto algunas regiones en diferentes años:

    -el año 1554 fue de Nápoles y Sicilia
    -el año 1580 de Portugal y Algarves
    -fue rey de Inglaterra por casarse con (Maria I)
    entre los años 1554-1558.

    Y asi concluyo mi comentario sobre a k se refiere la iamgen expuesta.

    ResponderEliminar
  3. En esta viñeta lo que nos quiere decir esque el Rei Felipe governaba muchos territorios, la historiografía portuguesa conoce también este periodo como Dinastía Filipina o Tercera Dinastía. Durante su existencia, la extensión del bloque territorial llegó a convertirse en el imperio más dilatado de su tiempo debido a que gobernó sobre un gran número de territorios coloniales que abarcaban desde el Continente Americano hasta el sudeste asiático, incluyendo colonias en África y la India.

    ResponderEliminar
  4. La vinyeta aquesta ens mostra la feina que tenia el Felip II, del agobiador que li resultava el treball i tot i així ell treballava + de 12h.Segun aquesta vinyeta podem deduir l'hu difícil que li resulta ser el rei d'un imperi tan gran com el hispanic.I també ens explica que la incorporacio de Portugal amb Espanya i de problemas de Flandes(paìsos baixos).

    Sobre todo esta viñeta reflecciona lo imenso ke era el Imperió y el trabjo ke exijia(perdona si hay faltas de otografia).
    xao pilulis

    ResponderEliminar
  5. que coste que el comentario se ha hecho antes de 12 de la noche

    ResponderEliminar
  6. En esta imagen se ve claramente que el Rei Felipe II, llega a governar tantos territorios que no los puede controlar todos.Tiene tanto trabajo que se queda trabajando 14 horas o mas al dia y aun asi no era suficiente. Tambien en mismo tiempo estaba en guerra con Flandes. En el año 1580 se incorpora portugal a la monarquia española.
    Se me olvidaba lo ams importante el Rei Felipe II reino desde el 15 de enero de 1556 hasta su muerte el 13 de septiembre del 1598.

    ResponderEliminar
  7. Los tiempos en los quales, el Rei Felipe tenia mucho trabajo qué hacer, por la razon de governar muchos territorios. Durante su época, el imperio español fue el más dilatado por que gobernó muchos territorios coloniales que abarcaban desde America del Sud hasta Asia y incluye las de Africa.

    ResponderEliminar
  8. En aquesta imatge es veu clarament com el Rei Felip II manté treballant a tota hora, i que el treball que té en el regnat és molt pesat ja que acaba i torna a començar amb més ... això es deu al fet que governava molts territoris colonials, treballava dia i nit en això

    ResponderEliminar
  9. En aquesta viñeta es pot veure a Felip II fent tota la feina que té. Això es degut a a que governa molts imperis i que practicament no te temps ni per a ell. Acontinuació he fet un petit resum sobre el seu regna i totes les coses que van passar.

    L'Imperi hispànic: Felipe II.

    Felipe II (1556-1598) va regnar sobre un immens imperi, en el qual els dominis americans van arribar aconseguir la seva màxima expansió. Madrid es va convertir a la capital en 1561, on el monarca va fer construir l'Escorial, també residència real i seu de govern. El poder real va continuar amb les institucions creades pels reis catòlics, però el poder del monarca va augmentar i es va accentuar la centralització.
    Les Corts no es convocaven i el rei era ajudat en la seva tasca per funcionaris.
    Va ser així com Felipe II va ampliar el seu sistema de Consells, creant el Consell d'Estat, el de Guerra…
    També va impulsar la figura del corregidor, que era un representant real perquè controlés els municipis.

    En la Península, Felipe II va impulsar la Contrareforma i va lluitar contra el protestantisme. Va dictar lleis que prohibien la importació de llibres o sortir a estudiar a l'estranger. L'existència de jueus i moriscs va impulsar l'actuació de la Inquisició, que celebrava processos i actuacions de fe. També es va impulsar el concepte de “neteja de sang”, que impedia mostrar els càrrecs a els qui tinguessin avantpassats jueus o musulmans. Els problemes més greus va ser la persecució dels moriscs granadins a els qui se'ls va prohibir l'ús de la seva llengua, vestits i costums. Això va desencadenar la revolta de les *Alpujarras que va comportar la dispersió dels moriscs per altres zones de la Península.

    Felipe II per mantenir l'hegemonia política i imposar el catolicisme a Europa va seguir les següents pautes:
    - Va continuar la guerra dels francesos als quals va derrotar definitivament en la batalla de Sant *Quintín.
    - Per frenar l'expansió musulmana pel Mediterrani va organitzar una gran flota aliada (el Papat, Venècia i Espanya) que es va enfrontar als turcs als quals va derrotar en la Batalla de *Lepanto (1571).
    - Contra Anglaterra, que donava suport als protestants i atacava a la flota espanyola que comerciava amb Amèrica, envio una enorme flota, l'Armada Invencible que va acabar destruïda per un temporal.
    - El major problema del seu regnat va ser la rebel·lió de *Flandes, ocasionada pel descontentament a causa dels forts impostos i pel *calvinismo. El malestar va provocar un fort sentiment nacionalista que va acabar amb la revolta dirigida per Guillermo d'Orange. La presència dels terços espanyols (formats per *piqueros, *arcabuceros i artilleria) no va aconseguir acabar amb el problema i, al final, els Països Baixos es van dividir (1648) en dues zones: el Nord protestant (Holanda), i el Sud catòlic i sota dependència espanyola.
    - El seu major èxit exterior va ser l'annexió de Portugal (1581-1665) gràcies als enllaços matrimonials entre les dues famílies reals.

    ResponderEliminar
  10. Aquesta vinyeta ens mostra que el Rei té massa papers per fer. Aquests papers són tots els informes o que el Rei els ha de signar, per mantenir el seu regnat. Aquests papers són no només des d'Espanya, que és a Europa. Sinò que també alguns d'aquests papers són des d'Àsia i Àfrica, que el Rei havia conquerit.

    ResponderEliminar
  11. pau y ke pasa con mi primer comentario eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ResponderEliminar
  12. Shahbaz, se nota que escribiste el comentario a las 12 de la noche. Estabas un poco dormido ¿no? No sé a qué te refieres con lo del primero, es el único que me ha llegado. Angela, menudo rollo,te habrás quedado a gusto.Por favor, concreción.

    ResponderEliminar